Magyar Zene Háza

Magyar Zene Háza a Kertem elől nézve
Magyar Zene Háza a Kertem elől nézve

A japán Sou Fujimoto Architects terve 26 fa kivágásával, és 17 megmentésével számol, azonban ha figyelembe vesszük a fák törzsátmérőjét, magasságát, korát, lombkoronájának közelségét a tetőhöz, egy sem marad. A pinceszint és a nézőtérnek szánt domb miatt további 44 fát kell kivágni. Helyüket valószínűleg facsemetékkel fogják pótolni, amelyek a tető árnyékában alulfejlettek maradnak.

 

 

Zene Háza kivágott fák térképe
Zene Háza kivágott fák térképe
Átültethető fák a Zene háza területén.
Átültethető fák a Zene háza területén.
Magyar Zene Háza a Kertemből nézve
Magyar Zene Háza a Kertemből nézve
Magyar Zene Háza nyugat felől nézve
Magyar Zene Háza nyugat felől nézve
Magyar Zene Háza a Paál László útról nézve
Magyar Zene Háza a Paál László útról nézve

 

http://444.hu/…/06/18/ezt-tenne-a-magyar-zene-haza-a-liget…/
http://hvg.hu/…/20150618_ismert_romkocsmat_tuntetnek_el_lig…
http://www.origo.hu/…/20150619-liget-magyar-zene-haza-latva…
http://vs.hu/…/ilyen-lesz-a-liget-ha-megepul-a-magyar-zene-…

http://varosliget.info/…/85-cim…/391-ez-lesz-a-kertem-helyen
http://www.greenfo.hu/…/a-fagyilkos-magyar-zene-haza-a-varo…

 

14 thoughts on “Magyar Zene Háza”

 1. Egészen idáig támogattam a projektet, pedig elég népszerűtlen a környezetemben. Nem hittem a “hisztinek”.
  Egészen idáig.
  Ez primitív csonkolás, és még büszkék is vagytok rá. Véletlenül sem lehetett volna egy picikét kisebb az épület, igaz? Minden áron ki kell irtani az összes száz éves fát.
  Nem csökken a zöldterület, persze, a fű zöld lesz, a lombok meg le vannak sz*rva mert azt nem négyzetméterben mérik.

 2. De tényleg, nem értem, nem fér a fejembe.

  Az oké, hogy ezt kell csinálni mert felülről ezt mondták.

  De miért csináltok külön vizuális reklámot abból, hogy mennyi öreg platánt fogtok kivágni? Ezeknek a képeknek semmi más üzenete nincs! Eszeteknél vagytok?

  Aki ezt a posztot megalkotta az most reszkessen szerintem, hamarosan érdeklődni fognak a minisztériumból hogy kinek a remek ötlete volt. Leszedni már késő, a 444 rég gifet csinált az összes fotóból.

  Az egy dolog hogy pusztítotok, de legalább ne a leggázabb részleteket emeljétek már ki amikor népszerűsítitek! Vagy te egy beépített troll vagy?

  1. És eddig mért támogattad? Látványtervek nélkül is rájöhettél volna, hogy az építkezéshez tér kell. A téren meg jelenleg fák állnak. Ergo? Mit gondoltál, hová teszik a fákat?

  2. Jaj! Nehogy azt a grafikust támadjátok, aki olyan látványterveket készít, ami megmutatja azt, hogy milyen lesz valójában! Mert a miniszteri biztos és a kormány fizetett látványtervezői még rajzban is hazudnak! Ilyen lesz, ha hagyjuk!

   1. stop. totál léptékvesztett, és aránytalan az itt bemutatott egész anyag. ha publikálsz, legyen helyes a publikáció. veszélyes ügy, ha a látványtervező nem érzi az arányokat. stop.
    (az észrevételnek semmi köze a ligetprojekttel kapcsolatos véleményhez)

 3. Én egy független grafikus vagyok, a célom a hiteltelen hivatalos látványtervek helyett a valóság bemutatása. Nem állok semmilyen kapcsolatban se az építészekkel, se a Városliget Zrt-vel. A látványterveket fizetség nélkül, a szabadidőmben készítettem.

 4. A rohadt anyátokat fogjátok kivágni a városliget fáit!
  Leszarom a plakátkampányt még amiatt sem tüntettem, hogy ellopjátok az adómat, de ez már sok.
  Ha egy átlagos szegény, szerencsétlen, egész héten munkába járó budapesti ki szeretne menni egy kicsit a zöldbe, akkor majd ezt kell látnia?! Erre nincsen szükség!
  Kurva sok hely van, ahol lehet koncertezni, ott van a MüPa, a Vigadó, a Budapest Music Center, a Bálna, minek még egy ilyen!
  Ha a mocskos Fidesz eltakarodott a picsába, akkor majd darabokra szedjük ezt a förmedvényt és fákat ültetünk a helyén.
  A kurva anyátokat!

 5. Tele van a város gyönyörű de lerobbant épületekkel amiket hagynak tovább enyészni mert arra nincs pénz, hogy megmentsék őket. A Városliget a magyar értelmező szótár szerint liget a városban tehát fás, bokros, virágos zöld terület. Hagyják ezt így meg az utókornak ahogyan van ill. tegyék még kellemesebbé ahová az emberek pihenni, sétálni sportolni járhatnak a belső kerületekből ahol nincsenek terek, nincs zöld, nincs ahová a gyerekeket kivigyék. A tervezett épületek elveszik még a levegőt is az ottani lakosoktól.

 6. Az egyetlen terület a kerületben a Liget, ahol levegőt lehet venni, ahova volt értelme kimenni sétálni. Sokkal jobban illett hozzá egy Kertem jellegű, fák alatt megbúvó hely, ahova brinágval jártak vagy besétáltak az emberek, mint ez a hodály, ahova gondolom beengedik majd az autókat is.

 7. és mi ez a japán tervező irodák betonbunker őrületének fetisizálása ?… nincsenek magyar tervező irodák, akik nem a 80-as évek corvin áruház borzalmát álmodják meg Nemzeti Galériának titulálva ?… vagy úgynevezett ‘retro’ ez tán ?
  Mellesleg a mindenkori kormány által tolt csókos tervezőirodák álmai már az óvodás-hajó-kinézetű Lehel piacnál és a részeg-csámpás-sasos-deutschlandos emlékmű-rémületnél sem jöttek be… most a környezetről és a fákról nem is beszélve…

 8. A kép túl szép még így is, hogy igaz legyen.
  Meg kell nézni a Nemzeti Színház környékét (referencia projekt): fa egy szál se; az a sövény-labirintus, amit odabiggyesztettek, évek óta kiszáradva, lepusztulva csúfodkodik; a szoborparkos zöldfelület is egyre kisebb, ahogy eladogatják és beépítik a környező telkeket.
  + Millenáris (másik referencia projekt)!
  Most volt a Nemzetközi Könyvfesztivál, és még a múlt évhez képest siralmas a hely: a tó egy pocsolya; a fű kiszáradva; az egykor csodaszép és újdonság Zöld Péter játszótér eldugdosva új helyen és körülkerítve.
  Az épületek konganak és pusztulnak – csak kampányidőszakban költetnek rájuk; a telek ott is szűkül és beépül körbe-körbe. A Könyvfesztiválon a miniszter urak kénytelenek voltak gyalog fölmenni az emeleti fogadásra, mert a régóta nem működő lift arra az egy percre sem javult meg…
  Éljenek a VIDÁM FIÚK!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *